6 Načina Kako Da Smanjite Unos Rafinisanog Šećera u Ishrani

rafinisani secer Ledeni čaj! Sjajno osveženje za vruće letnje dane? Zar ne? Ali da li ste znali da samo jedna čaša ovog napitka sadrži čak ~22 grama šećera, što je oko 6 kafenih kašika čistog rafinisnog šećera. Po navodima WebMD, American Heart Association preporučuje sledeće dnevne doze unosa šećera: – Mlađi fiziči aktivni muškarci: do 18 kafenih kašika (288 kalorija) – Stariji muškarci koji nemaju povećanu fizičku aktivnost: do 9 kafenih kafika (144 kalorija) – Fizički aktivne žene: do 5 kafenih kafika (80 kalorija) – Starije žene koje nemaju povećanu fizičku aktivnost: do 3 kafene kašike (48 kalorija)

Napitak za mršavljenje koji se pravi za 2 minuta

Leto samo što nije stiglo! Dolazi vreme kupaćih kostima i raznih javnih događaja kao što su venčanja! Ako imate višak kilograma koji želite brzo da sagorite, ovaj napitak je definitivno nešto što treba da uvrstite u svakodnevnu rutinu tokom vrućih letnjih dana.

Sve namirnice u ovom napitku su potpuno prirodne i mogu da se pronađu u gotovo svakom bolje snabdevenom supermarketu. Takođe ovaj napitak je sjajnog ukusa i veoma lako ga je napraviti, što ga čini perfektnom alternativom za štetne gazirane napitke!

Kefir dijeta – Šta je kefir, kako se pravi i lekovita svojstva

Kefir je fermentisani mlečni proizvod napravljen od kefirnog zrnca, koji ima konzistentnost kao jogurt, međutim je mnogo više kiseo i ima jači miris. Spada u jednu od namirnica koja je izuzetno bogata probioticima. Sam proizvod dolazi sa Kavkaza, a naziv kefir potiče od Turske reči „keif“  što znači dobar osećaj. Za kefir često kažu da je kao lek zbog svojih neverovatnih svojstava.

Dijeta sa Jajima i Iskustva – Da li jaja povećavaju holesterol?

Ovaj članak se sa stoji iz tri dela:
uticaj jaja na holesterol
dijeta sa planom ishrane
iskustva

Da li su jaja noćna mora za holesterol ili esencijalni element zdrave i izbalansirane ishrane?

U Srbiji se godišnje proizvede oko 1,4 milijarde jaja kako bi se zadovoljile potrebe stanovništva. Nije ni čudo jer se jaja koriste gotovo u svim namirnicama i obrocima.

16 Tajni Koje Niko Ne Govori o Štetnosti Gaziranih Sokova

U 2015 godini manje više svi već znamo činjenicu da gazirana pića ne spadaju među najzdravije namirnice.

Međutim, verovatno niste upoznati u potpunosti sa negativnim i destruktivnim efektima koje gazirana pića nanose organizmu.

Iako saveti da se otarasite vašeg omiljenog gaziranog pića nisu nova vest, postoje nova naučna otkrića koja samo dodatno potvrđuju ovu teoriju.