16 Tajni Koje Vam Niko Ne Govori o Gaziranim Sokovima

U 2015 godini manje više svi već znamo činjenicu da gazirana pića ne spadaju među najzdravije namirnice.

Međutim, verovatno niste upoznati u potpunosti sa negativnim i destruktivnim efektima koje gazirana pića nanose organizmu.

Iako saveti da se otarasite vašeg omiljenog gaziranog pića nisu nova vest, postoje nova naučna otkrića koja samo dodatno potvrđuju ovu teoriju.

Vitamin D: Sve što treba da znate o ovom „sunčanom“ vitaminu

Napolju je lep i sunčan dan, a vi se osećate fantastično. Dobro ste razpoloženi i jedva čekate da iskoristite sve što jedan lep i sunčan dan može da pruži.

Ono što verovatno niste znali je da bilo da se sunčate, plivate ili jednostavno opuštate napolju, vi dobijate odredjenu dozu vitamina – Vitamin D tačnije.

Ne samo da vaš organizam bolje prima ovaj bitan nutrijent, već ovaj vitamin značajno utiče na pozitivno raspoloženje.

Želite da saznate više? Otkrijte sve o ovom moćnom „sunčanom“ vitaminu.

Faze mesečevih mena za 2015 godinu sa kalendarom

Faze meseca za 2015. godinu

Jedna od poznatijih dijeta na našim prostorima je upravo mesečeva dijeta. Ona se primenjuje, odnosno započinje, u periodu kada je mesec mlad, jer kako pravila ove dijete propisuju, tada ima najveći uticaj na gubitak kilograma. Pogledajte tačna i detaljna pravila mesečeve dijete. Dok u nastavku teksta možete pronaći precizan kalendar faze meseca za 2015 godinu, koji će vam pomoći da odredite tačan period početka ove dijete.

Mesna Dijeta Jelovnik za 7 dana i Iskustva Korisnika

Svakodnevno se pojavljuju novi trendovi u nutricionizmu i nove dijete.  Atkinsova dijeta se možda najduže zadržala od svih. Nastala je tokom 70-tih a ogromnu popularnost doživela tokom 90-tih godina, i primarno je bazirana na velikom unosu proteina sa malim procentom učešća ugljenih hidrata. Od tada ljudi kao da su opsednuti oko količine mesa koja sme da se unese u organizam.

Odnedavno, previše se govori o dijetama koje se baziraju isključivo na mesu, a mnogo manje o vegetarijanskoj i vegan ishrani.  Medjutim, da li uopšte treba favorizovati ijednu od ovih?